Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 01:42
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 23 » Змагалися юні санпостівці
05:51
Змагалися юні санпостівці
Однією із дієвих форм залучення молоді до  червонохрестівського руху, навчання вмінню надавати першу медичну допомогу є змагання шкільних санітарних постів. Діти до цього заходу активно готуються і у формі змагання ще більше вдосконалюють свої знання і вміння. У п’ятницю, 23 березня, на спортмайданчику біля Острозького НВК відбулися цьогорічні змагання санпостів навчальних закладів міста і району.

Від імені організаторів і суддівської колегії привітав учасників із початком змагань, побажав успішних виступів методист районного відділу освіти Микола Зеленюк. Традиційно змагання були побудовані так, що кожна команда мала пройти сім етапів, де на них чекали складні запитання. За відповіді у маршрутному листі судді виставляли бали. Знання та вміння юних червонохрестівців оцінювали досвідчені медики та працівники товариства Червоного Хреста. На етапі «Вміння надавати першу медичну допомогу при травмах, нещасних випадках, а також транспортування хворих» оцінювала Леся Алєксєєнко, «Догляд за хворими вдома і особиста гігієна» – Ольга Лисенко, «Інфекційні захворювання» – Тетяна Антонюк, «Лікарські рослини» – Тетяна Латчук, «Правила дорожнього руху та надання першої медичної допомоги» – Зоя Бойко, «Історія Червоного Хреста» та «Санбюлетені» – Людмила Швець.

За підсумками набраних балів серед міських навчальних закладів перше місце посіла команда Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1, друге місце – НВК «Школа І-ІІІ ст. – гімназія», а третє – ЗОШ №3. Серед районних шкіл кращою став санпост із Вельбівненської ЗОШ. Нагороджували переможців та призерів голова Острозької міськрайонної організації товариства Червоного Хреста України Людмила Швець та головний суддя змагань Леся Алєксєєнко, які вручили переможцям та призерам грамоти і призи. Перед юними червонохрестівцями та їх наставниками виступив під час підбиття підсумків голова Рівненської обласної організації ТЧХУ Володимир Соколенко, який говорив про значення червонохрестівського руху, наголошував на вмінні надавати першу медичну допомогу, бути милосердним до тих, хто потрапив у скруту. Він подякував за участь усім учасникам змагань.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 709 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: